.

weven

weven

Weven is een mooie en uitdagende techniek om zelf stoffen, vrij textielwerk of mode accesoires te maken. Moeilijk hoeft weven echt niet te zijn. Begin simpel. Bijvoorbeeld op de Cricket loom. Alles zit in de doos om aan de slag te gaan. In een mum van tijd heb jij je eerste sjaal klaar. Hongerig naar meer kennis en technieken? Wij geven leuke workshops  en lessen om je op weg te helpen.

Zelf heb ik weefles gehad van Margaret Sabee (klassieke tappisserie techniek/ Gobelin + patroonweven op meerschachtsgetouwen) en van Tanny van Dijk (opzetten van meerschachts weefwerk/ patronen weven). Daarnaast ben 3 weken in Japan geweest en heb daar ondericht van diverse technieken van Japanse meesters gehad. O.a. Klassiek Kasuri weven bij de familie Matsueda. Natuurlijk heb ik zelf veel minder ervaring dan mijn weefdocenten. Wel ben ik opgeleid tot ontwerper (Rietveld) en heb veel ervaring met diverse weeftechnieken, het verven (Indigo, natuurlijk verven) en spinnen van materiaal. Daarnaast doe ik ondezoek naar de achtergrond van divers historisch weefwerk (Japanse en Zuidamerikaanse textieltechnieken). 

Textielfabrique is leverancier van alle Schacht & Spindle artikelen. Cricket Loom en Flip loom zijn altijd op voorraad. Andere producten kunnen we simpel bestellen. Kijk hier voor meer producten van Schacht en Spindle. Laat het ons weten als we iets voor u kunnen bestellen.

Tevens zijn we leverancier van Louet en Ashford. Zij leveren ook grote en klein weefgetouwen. In mijn studio hebben we naast bovennstaande merken ook twee Glimakra's en een groot model van Toika staan. Is weven iets voor jou? Bekijk ons inspiratie op Instgram. Zeker weten dat je enthausiast wordt: Vodden wevenkleine weefselsweven op de Cricket Loom en nog meer inspiratie...

Sakiori:

Saku = Japans voor scheuren, Ori = Japans voor weven
Sakiori, een methode om vodden te weven die in Japan in gebruik was van de 17e tm de 20e eeuw. De techniek werd door boeren en de landelijke bevolking gebruikt voor het weven van werkkleding en huishoudelijk textiel.  

Voor inspiratie: https://www.pinterest.com/textielfabrique/rag-weaving-sakiori/ 

Kasuri

Techniek waar bij delen van het draad (voor het weven) worden afgedekt met materiaal (plastic tape) zodat de verf niet in de stof trekt. In andere Aziatische landen wordt deze techniek IKAT genoemd. Doe je ook mee met de workshop „Japanse weeftechnieken” bij het textielmusuem dan kun je in deze workshop garen verven om later in de andere workshop mee te weven. Je leert meer over de mogelijkheden van deze techniek en verft mogelijk garens om later mee te werken. 

Voor inspiratie:https://www.pinterest.com/textielfabrique/ikat/

Saori

Sa = heeft in het Japans een betekenis gelijk Zen. Ori = Weven.

Saori is een vrije vorm van weven met veel ruimte voor de individuele expressie van de wever. Experimenteel materiaal gebruik en de vrijheid om fouten te maken vormen de basis van deze manier van weven. In de schering worden vaak garens van verschillende dikte, kleur en expressie gebruikt. Misao Jo (1913-, Japan) begon in 1969 met het doceren van Saori weven. Wereldweid zijn er nu Saori wevers die zich door haar lieten inspireren.

Voor inspiratie:https://nl.pinterest.com/textielfabrique/saori/


Artikelen 1 tot 15 van 19 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 19 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren