.

Fairtrade garens / Manos del Uruguay


Dit bedrijfje werd in 1968 opgericht met het doel vrouwen op het platteland van Uruguay te helpen om inkomsten te genereren. Bij de ontwikkeling van de producten werd gekeken naar de aanwezige natuurlijke materialen en aanwezige traditionele vaardigheden van de vrouwen. Vandaag de dag is Manos een coöperatie van 400 vrouwen. Tijdens drukke perioden van export werken er maar liefst 1200 vrouwen.


Manos Del Uruguay is een non-profit organisatie, in handen van vrouwen op het platteland. Hun drive is de co-ops belangrijkste maatschappelijke opdracht: het bieden van werkgelegenheid voor vrouwen op het platteland. Hierdoor is het mogelijk voor families om samen te blijven in de dorpen in plaats van migreren naar de grote steden waar de kwaliteit van leven slecht is. De kleuren van de garens zijn het handelsmerk van Manos. Het geheim ligt in het tijdrovende verven van garens in ketels en kleine potten met nauwkeurige kleur recepten. Dit bewerkelijke proces creëert de subtiele nuances in het garen van Manos.

Manos del Uruguay levert naast wol jaarlijks een eigen collectie en fabriceerd stukken voor bekende couture labels als Chanel, Marc Jacobs en Stella McCartney

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren