.
  • Kat--fine-linnen-natural-indigo-dye
  • dagje-weven-voor-beginners-weefles

weven

Weven is een mooie en uitdagende techniek om zelf stoffen, vrij textielwerk of mode accesoires te maken. Moeilijk hoeft weven echt niet te zijn. Begin simpel. Bijvoorbeeld op de Cricket loom. Alles zit in de doos om aan de slag te gaan. In een mum van tijd heb jij je eerste sjaal klaar.

Hongerig naar meer kennis en technieken? Wij geven leuke workshops  en lessen om je op weg te helpen.

 

Zelf heb ik weefles gehad van Margaret Sabee (klassieke tappisserie techniek/ Gobelin + patroonweven op meerschachtsgetouwen) en van Tanny van Dijk die al haar hele leven les heeft gehad van Marijke Dekkers. Daarnaast ben 3 weken in Japan geweest en heb daar ondericht van diverse technieken van Japanse meesters gehad. O.a. Klassiek Kasuri weven bij de familie Matsueda. Natuurlijk heb ik zelf minder ervaring dan mijn weefdocenten. Wel ben ik opgeleid tot ontwerper (Rietveld) en heb veel ervaring met diverse weeftechnieken, het verven (Indigo, natuurlijk verven) en spinnen van materiaal. Daarnaast doe ik ondezoek naar de achtergrond van divers historisch weefwerk (Japanse en Zuidamerikaanse textieltechnieken). 

 

Textielfabrique is leverancier van alle Schacht & Spindle artikelen. Cricket Loom en Flip loom zijn altijd op voorraad. Andere producten kunnen we simpel bestellen. Kijk hier voor meer producten van Schacht en Spindle. Laat het ons weten als we iets voor u kunnen bestellen.

 

Tevens zijn we leverancier van Louet en Ashford. Zij leveren ook grote en klein weefgetouwen. In mijn studio hebben we naast bovennstaande merken ook twee Glimakra's en een groot model van Toika staan. Is weven iets voor jou? Bekijk ons inspiratie op Instgram. Zeker weten dat je enthausiast wordt: Vodden wevenkleine weefselsweven op de Cricket Loom en nog meer inspiratie...

 

Deze technieken kun je bij ons leren:

Sakiori: https://www.pinterest.com/textielfabrique/rag-weaving-sakiori/ 

Kasuri: https://www.pinterest.com/textielfabrique/ikat/

Saori:https://nl.pinterest.com/textielfabrique/saori/

Kelim:https://nl.pinterest.com/textielfabrique/kelim/

Tappisserie/ Gobelinhttps://nl.pinterest.com/textielfabrique/tapestry/